El Naixement d'una Falla

Qui no té alguna vegada un bonic somni? Eixe alé generós de nostres sentits que ens fa sentir a tots que nostres fantasies es fan realitat?

Doncs és el que ens va ocórrer a un grup de matrimonis bons amics, que es trobaven reunits per a passar un dia de festa junts.

Els matrimonis van ser:

- Paco Asensi & Teresa Llacer

- Jaume Ortí & Carmen Ruiz

- Lluis Mengod & Amparo Lozano

- Ramón Ruiz & Alicia Maria

- Josep Ferrer & Carme Escuder

I va ser eixe dia en què se li va ocórrer a un de nosaltres dir: "che, per què no fundem una falla? " es van fer comentaris de tota classe; uns deien: "esteu bojos de remat", com anem a fer això?, però altres deien i per què no, clar que ho podem fer. I ahí va començar el lio per a tots; però al final, es va decidir que si, que faríem falla. Però ens faltava el més important, que és el que havíem de fer per a començar, i per a saber-ho vam anar a la Junta Central Fallera, i ahí ens enterarem de tot el que s'havia de fer per a poder plantar una falla. I d'esta manera, comencem eixa tasca tan gran i desconeguda per a tots, que suposava una experiència per a ser la primera vegada. Però... seguim avant, per que volíem pertànyer a eixe món d'il•lusió i fantasia que són les falles. Es va fer córrer la veu a tot el barri, es va fer l'apuntà , i els homes, dones, jóvens i xiquets es van alegrar. Va ser molta gent la que s'apuntà a la falla, perquè volien formar part en aquesta festa incomparable que són les falles.

S'anomenà la primera junta directiva, que van ser el cap i casal per a poder tirar cap avant, i que en aquell llunyà any 1976 va estar formada per:

- President: Ramon Ruiz Moreno

- Vicepresident 1º: Manolo Santaeulalia Pastor

- Vicepresident 2º: LLuis Mengod Aparicio

- Secretari: Josep Antoni Madrigal Gramaje

- Tresorer: Benjamin Ruiz Martí

- Comptador: Josep Mengod Lozano

- Vicecomptador: Francesc Moratilla Montesa

- Delegat Festejos: Emilio Ortí Baviera

- Delegat Loteria: Francesc Pallardó Fuentes

- Delegat Infantils: Josep Maria Martí Perales

- Delegat Femines: Vicent Ruiz Martí

- Delegat activitats diverses: Francesc Ortí Ruiz.

Aquesta va ser la nostra primera junta directiva. Però érem nous, i teníem un gran problema, que no teníem on reunir-nos. No teníem casal, però vam tindre la col•laboració d'uns fallers que van posar un local davall la disposició dels fallers per a reunir-nos allí. I aquest va ser el lloc on es va triar la senyoreta Alicia Ruiz Maria com a fallera major, i com a fallera major infantil a Maria Jesus Ferris Gil, ocupant el lloc de president infantil Antonio Ricart Paterna.

Ara faltava el que ens representava a tota la comissió i a la nostra falla i fera que tot es fera una realitat, l'estandard. I també va ser possible fer-ho. Va ser dissenyat per dos fallers:

Luis Mengod Aparicio i Luis Mengod Lozano.

I per que es fera la benedicció van ser els padrins, Francesc Ferris Palop i la seua dona, Carmen Gil Pascual. Tot allò va tindre lloc per fi nostra primera presentació fallera, en l'antic local "Piano Blanco"

Ja era tot realitat, tot. i després d'això: avant, sempre avant, amb eixos animosos fallers i falleres que havien, amb l'afan i inquietud que tenia per treballar, i tota eixa joventut disposada ajudar, i recórrer els carrers amb els seus trages dient-se: és veritat, ja tenim falla. i així va ser el naixement de la nostra falla.

Ja fan 38 anys desde que va ocórrer aquesta historia, 38 anys de bons moments, de rialles i d′esforç molt d′esforç per a que aquesta falla seguira endavat però gràcies a la constància dels fallers i les falleres, i de totes les persones que han format part de les juntes directives que han hagut i que hi ha, aquest somni s′ha convertit en el que hui és, esta gran falla:

Falla Avinguda Genovés!!

Asociació Cultural Falla Avinguda Genovés i Adjacents Alaquàs . C/San Rafael Nº5 Alaquàs 46970.- Xavier Calvo 2020